Over de veiling

Opening

Vrijdag 23 oktober 2015 om 16 uur opent wethouder cultuur, Claudio Bruggink, de kijkdagen in Hof88 met een speciaal openingswoord. Daarna kunt u een kijkje nemen onder het genot van een hapje en een drankje. Alle kunstwerken zijn voorzien van een nummer waarop u een bod uit kunt brengen met uw veilingnummer, zie verderop. Deze unieke kans op betaalbare kunst van Almelose kunstenaars kunt u direct inwilligen, bij de veiling op zondag blijkt of uw bod hoog genoeg zou zijn.

Veilingmeester

Wie kent hem niet Jan Smit. heeft direct te kennen gegeven dat hij als veilingmeester wil optreden. Hij weet ieder jaar als de beste tijdens de haringparty het eerste vaatje te verkopen. Nu staat de veiling in het teken van de verkoop zoveel mogelijk aan Almeloers zodat deze ‘unieke kans op betaalbare kunst’ een feit blijkt.

Veilingnummer

Als u naar de veiling komt vraag dan een veilingnummer aan. Door u aan te melden bij info@almelosekunstveiling.nl krijgt u een veilingnummer. Dit nummer kunt u gebruiken bij het bieden en verplicht u tot niets. Het geeft u ook toegang tot de veiling. Wij kunnen dan inschatten hoeveel mensen er komen zodat het zicht op de kunstwerken niet verloren gaat achter de vele gezichten die wij graag zullen begroeten.

Kijkdagen

De kijkdagen starten op vrijdag 23 oktober 2015 om 16 uur met een feestelijk openingswoord van de wethouder cultuur, Claudio Bruggink. Daarna kunt u een kijkje nemen onder het genot van een hapje en een drankje. Aan de hand van de catalogus met de kunstwerken kunt u de werken in het echt aanschouwen. De onderhoudsstaat waarop ze tentoon gesteld hangen of staan blijft ongewijzigd als u tot koop via de veiling overgaat.

Tijden en kijkdagen

  • Vrijdag 23 oktober vanaf 16 uur
  • Zaterdag 24 oktober van 13.30 uur tot 17 uur
  • Zondag 25 oktober van 13.30 uur tot de veiling. De veiling start om 16 uur.

Voorwaarden

Als u wilt bieden tijdens de veiling met uw nummer en u bent de finale bieder, dan betaalt u direct na afloop van de veiling het kunstwerk. U kunt contant betalen en ook met de pinpas. De koper accepteert het kunstwerk in de gepresenteerde onderhoudstaat mede op basis van de informatie in de catalogus en zoals u dat kunt bekijken in de kunsthal Hof88. Nadat u het kunstwerk betaalt neemt u het direct mee met eigen vervoer.
Reclameren over het kunstwerk niet mogelijk.

Achtergrond

De collectie beeldende kunst van de gemeente Almelo bestaat uit zo’n 2300 kunstwerken die werden geschonken of aangekocht. In het nieuwe stadhuis is er slechts beperkt ruimte om kunstwerken een plek te geven. De middelen en capaciteit voor goed beheer en onderhoud van de gehele kunstcollectie ontbreken. Alles bij elkaar reden om de gemeentelijke kunstcollectie op te schonen tot een compacter geheel. De gemeente wil de kunstwerken zo veel mogelijk een plek geven in de stad. Een veiling voor bewoners is een van de manieren waarop de gemeente dit wil doen.